Vuodesta 2008

Kuntta toimitukset alkaen 14.50€/m2

Suomen Kunttamestarit Oy

Pyydä Tarjous
section seperator

Kuntta eli siirtovarvikko

Kuntta, eli siirtovarvikko, on varpupitoista metsänpohjamattoa, joka sisältää puolukan ja mustikan varpukasvillisuutta. Kuntta on noussut suosituksi vaihtoehdoksi niin pihojen kuin julkistenkin alueiden kattamisessa.

Kasvusto

Kuntta sisältää pääosin puolukan ja mustikan varpukasvillisuutta. Kuntan seasta löydät usein myös kanervaa, variksenmarjaa ja erilaisia sammalia.

Tuotetiedot

Käyttö

Kunttaa käytetään siirtonurmikon tapaan piha-alueiden kattamiseen. Kuntan avulla rakennat viihtyisän ja heti valmiin pihamaan, joka on myös helppo hoitaa.

Inspiroidu

Hoito

Kunttapiha on helppohoitoinen ratkaisu. Kuntta tarvitsee alkuun  vain runsasta juurtumiskastelua, jonka jälkeen se on käytännössä huoltovapaa.

Hoito-ohjeet

Kuntan hinta

Kuntan hinta toimitettuna alkaa 14.50 eurosta neliöltä.​ Hintaan vaikuttaa tilattava neliömäärä sekä rahtimatkasta syntyvät kustannukset.


Asennettuna kuntan hinta alkaa puolestaan 18.00 eurosta neliöltä. Asennuksen hintaan vaikuttaa myös asennuskohteen haastavuus.


Näet hinta-arvion kunttapihallesi alta.


Kuntan hinta toimitettuna ja asennettuna

Kuntan pohjatyöt

Ennen kuntan asentamista tulee pohjatyöt valmistella huolellisesti. Kuntta tarvitsee alleen vähäravinteisen pohjamaan, joka sitoo riittävästi kosteutta. Tämän takia kuntan alle parhaiten sopii hienojakoinen hiekka.


Levitettävän hiekkakerroksen paksuus tulisi olla noin 10-15cm. Ennen hiekan levittämistä tulee alueelta poistaa rikkakasvillisuus tai asentaa suodatinkangas. Näin vältytään rikkaruohojen leviämiseltä kunttaan.

Voit lukea alta tarkemmat ohjeet, kuntan pohjatöiden tekoon.

kuntan pohjatöiden tekoa

Kuntan asennus

Kuntan voit asentaa itse tai jättää sen meidän hoidettavaksi. Kuntan asennus suositellaan tekemään mahdollisimman nopeasti toimituksen jälkeen.


Asennuksessa kunttarullat levitetään auki paikoilleen ja niiden reunat saumataan kiinni toisiinsa. Näin estetään kosteuden haihtumista kuntasta. Lopuksi näkyviin jääneet reunat peitetään vielä hiekalla ja kuntalle annetaan runsas alkukastelu.


Voit lukea alta ohjeet, joiden avulla asennat kuntan helposti myös itse. Asennukseen tarvitset vain käsisahan ja rautaharavia.

kuntan asennusta

Kuntan hoito

Kunttapiha on hyvin helppohoitoinen ratkaisu. Kuntan hoidossa tulee huolehtia riittävästä kastelusta ensimmäisen kesän ajan, jonka jälkeen kunttapiha on käytännössä huoltovapaa.


Kuntta on saanut riittävästi vettä, kun sen juurikerros on selkeästi pohjaa myöten kosteaa. Tätä kannattaa testata ahkerasti, sillä kuntan juurikerrosta ei saisi päästää kuivumaan ensimmäisen kesän aikana.


Riittävästä kastelusta huolehdit helpoiten sadettimen avulla. Kunttaa ei voi käytännössä kastella liikaa, joten reilu kastelu on suositeltavaa.

kuntan hoitoa

Usein kysyttyjä kysymyksiä

  • Milloin kuntta kannattaa asentaa?

    Kuntan toimituksia tehdään toukokuusta aina lokakuulle saakka. Kunttaa asennetaan siis läpi kesän. Mikäli kohteessa pystyy huolehtimaan riittävästä kastelusta, ei kuntan asennuksen ajankohdalla ole merkitystä. Kastelun kanssa helpoimmalla kuitenkin selviää, mikäli kuntan asentaa alkukesästä tai syksyllä.

  • Pitääkö kunttapihaa huoltaa?

    Kunttapiha on juurruttuaan lopullinen ratkaisu. Kunttaa ei tarvitse leikata, ilmata, kalkita tai lannoittaa niin kuin nurmikkoa. Kunttapiha on siis helppohoitoinen ja huoltovapaa ratkaisu.

  • Pärjääkö kuntta aurinkoisella pihamaalla?

    Kuntta viihtyy myös aurinkoisella pihamaalla. Tällöin kuntta vaatii kuitenkin alkuun runsaampaa juurtumiskastelua. Aurinkoisella paikalla kuntan kasvusto voi myös muuttua ajan saatossa puolukka ja kanerva painotteisemmaksi.

  • Voiko kunttaa kastella merivedellä?

    Kunttaa ei suositella kastelemaan merividellä, koska se voi aiheuttaa varvikon kuihtumisen.

Suomen Kunttamestarit Oy


Kunttapihoja yli 15 vuoden kokemuksella

Vuonna 2008 Markku Hirvasoja tarvitsi kunttaa, viherrakennusyrityksensä tarpeisiin. Kun sopivaa tuotetta ei ollut mistään saatavissa, päätyi kunttamestari itse lopulta siirtämään tarvitsemansa kuntan. Tästä sai alkunsa Suomen Kunttamestarit.


Aluksi metsänpohjaa siirrettiin paljolti omiin tarpeisiin ja vähän muillekin. Tällä hetkellä kunttaa menee paljon muille ja vähän itselle. Luonnontuntemus ja hyvä pelisilmä yritystoiminnalle ovatkin johtaneet siihen, että nyt Suomen Kunttamestarit toimittaa kunttaa ympäri Pohjoismaita.



Lue lisää
logo suomen kunttamestarit oy
kuntta tuotetiedot

Mestareiden Kuntta


Tuotetiedot

Mestareiden kuntta nostetaan Pohjois-Suomen alueen metsistä, joissa se olisi muutoin jäämässä metsätöiden alle. Kuntan nosto tehdään kuivilta ja aurinkoisilta mäntykankailta, jolloin kuntta viihtyy aurinkoisellakin pihamaalla.


Mestareiden Kuntta sisältää pääosin puolukan ja mustikan varpukasvillisuutta. Kuntan seasta löydät myös kanervaa, variksenmarjaa ja erilaisia sammalia.


Kuntta toimitetaan isoissa kymmenen neliön kokoisissa rullissa. Yhden rullan pituus on avattuna viisi metriä ja leveys kaksi metriä. Tämän ansiosta kuntan juurikerros säilyy mahdollisimman ehjänä ja kuntta tarvitsee vähemmän juurtumiskastelua.

Kysy Tarjous

Soita numeroon 050-366-4441 tai jätä tarjouspyyntö.

Kysy Tarjous
Share by: